OrPolle 2-3 voitto LP Vampulasta

OrPolle 2-3 voitto LP Vampulasta

21.11.2021 (Muokattu 21.11.2021)

OrPo pelasi kauden ensimmäisen 5-eräisensä Huittisissa. Etenkin neljäs ja viides erä olivat todella hurjaa taistelua, uhrautuvaa puolustusta ja loistavaa peliä. Ottelu oli keskivaiheillaan taas hyvä muistutus siitä, että jos syötön kanssa ei auta arkailla. Liigassa on tänä vuonna enemmän tasaisuutta kuin aikoihin.

OrPolla on hyvin kehityskykyinen nuori joukkue ja se on rakennettukin tähtäämään enemmän tuleviin vuosiin kuin pelkästään tähän kauteen. Myös päävalmentaja on ensimmäistä kauttaan liigajoukkueen ruorissa. Joukkue on tehnyt erinomaista työtä. Se on ollut nyt sarjataulukossa sitkeästi nelospaikalla Viestin, Kangasalan ja Pölkyn perässä. Tämä neljän joukkueen ryhmä, jossa OrPokin on, ei ole vielä hävinnyt yhtään ottelua 3-0. OrPo on pelannut vahvasti kärkijoukkueita vastaan ja napannut jokaiselta erävoiton ja muuhunkin olisi ollut hyvät mahdollisuudet.
OrPo on joutunut pelaamaan kapealla materiaalilla ja vasta nyt on mahdollisuus päästä vaihtamaan pelaajia, kun Liisa Rinta-tassin käsi on kuntoutunut. Anastasia Boricheva on edelleen toipilaana.

Pelaajatilastoissa Ariana Pirv on paras yleispelaaja. Hän on ollut loistava esikuva joukkueessa ja sitkeä taistelija. Ariana on myös ässätilastoissa ollut pitkään kärkinainen. Sympaattinen persoona ja ennen kaikkea esimerkillinen joukkuepelaaja.
Ada Aronen on kehittynyt huimasti OrPossa pelatessaan. Hän on nytkin hakkuritilaston nelonen, toiseksi paras suomalainen, vaikka on pelannut myös laitahyökkääjänä. Takana ovat mm HLK:n Madsen, Kangasalan Da Silva ja WoVon Lindgren.
Keskitorjujissa Jessika Mursula on myös nelonen. Hieno suoritus ja osoitus lahjakkuudesta sekä pelitaidoista.
Passareiden tilastossa Nea Luntamo on kakkonen, takanaan useita ulkomaalaisvahvistuksia. Lotta Kukkonen kuudentena. Sarjassa on 12 joukkuetta ja 24 liberoa, joista kuuden parhaan joukossa on kaksi OrPolaista.
Emilia Putkisaarin on edennyt määrätietoisesti ykkösliberoksi ja tulee kehittymään kokemuksen myötä liberoiden parhaimmistoon. Netta Rekola on kotimaisista keskitorjujista kärkikaartia ja vahva hyökkääjä. Annukka Paloniemi oli alkukaudesta hurjassa myllytyksessä vastaanottajana ja teki kuitenkin aina hyvät pisteet pelissä kuin pelissä. Nukan syöttövuorot ovat olleet OrPon tehokkaimpia rotaatioita.
Liisa Rinta-Tassi oli pitkään sivussa ja nyt kun käsi kestää lyödä, niin tulosta tulee. Lissu on ulottuva torjuja ja hakkuriksi myös poikkeuksellisen hyvä puolustuspelaaja. Tässä on nuorelle liberolle, Petra Lehtiselle oivallinen kasvualusta kehittyä hyväksi liigaliberoksi ja näyttää oman seuran junnuille tietä pääsarjapelaajaksi omasta kotihallista.
On hienoa saada seurata sekä olla taustalla mukana tällaisen joukkueen kehitystiellä. Uskonpa, että OrPon kannattajat jakavat kanssani nämä ajatukset.

Kirjoittajat

Nimi Veli-Jussi Lietsala
Puhelinnumero 0400 331886
Sähköposti